https://www.beletry.sk/google/export/products.xml

O technikách v BUBISHI

Kód: 0395355
Neohodnotené
€28 –20 %
O technikách v BUBISHI
€28 –20 % €22,40
Skladom (>5 ks)

Detailné informácie

Doručenie zdarma
Doručenie zdarma
Pri nákupe nad 39€ v rámci Slovenska
Online podpora 8:00 - 16:00
Online podpora 8:00 - 16:00
Ak máte otázky, alebo problémy kontaktujte nás
Vrátenie tovaru
Vrátenie tovaru
Tovar môžete vrátiť do 14 dní

Podrobný popis

Publikácia je určená odborníkom, študentom a záujemcom o oblasť bojových umení. Autor v nej prezentuje možnosti chápania tradičnej knihy Okinawského Bubishi so základom v pôvodnej čínskej filozofii. Poukazuje na možné trendy v jej zameraní, pohľad a komentáre bádateľov a autorov niektorých pôvodných výskumov, prípadne porovnanie s moderným vnímaním poznatkov vzhľadom na najnovšie vedomosti v tejto oblasti. Ponúka aj pohľad na vznik moderného karate s jednoznačným prepojením na túto bojovú príručku. Bubishi poskytuje príklady riešení na základe vytvárania pozícií k šokovaniu úderom, nasadeniu páky, podrazeniu a hodeniu, pričom proti ozbrojenému aj neozbrojenému útočníkovi sa javí použitie pôvodného karate ako najúčinnejšie riešenie sebaobrannej situácie. Druhá polovica knihy je zameraná na 48 pozícií s ich rozborom, ilustráciami, fotografiami a príslušnými komentármi. Sú tam naznačené možnosti vzhľadom na jej použitie, zakomponovanie v príslušných kata, hlavne Goju-ryu, prípadne komentár k pôvodným čínskym odkazom, nadväznosť príslušných ukončení techník pomocou hodov (podrazov) a možnosti využitia kyusho bodov podľa príslušných meridiánov. Kniha poskytuje možnosť uvažovať nad zobrazenými technikami z rôznych uhlov pohľadu, ich principiálnych alternatív, výskytom v tradičných kata a alternatívnym využitím kyusho bodov.
Číslo vydania 1
Jazyky slovenský
Počet strán 272
Dátum uvedenia titulu 2018-02-26
Rozmery 209x149x15
Hmotnosť 356g
Typ Paperback

Dodatočné parametre

Kategória: Slovenská súčasná
Hmotnosť: 0.36 kg
Autor: Pivovarník Ján
Autor: Pivovarník Ján

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: