Recepty pre diabetikov
Kód: 0660268Doručenie zdarma
Pri nákupe nad 39€ v rámci Slovenska
Online podpora 8:00 - 16:00
Ak máte otázky, alebo problémy kontaktujte nás
Vrátenie tovaru
Tovar môžete vrátiť do 14 dní
Podrobný popis
Stravovanie je pri diabete základom liečby. A hoci je primárne publikácia určená pre diabetikov, na svoje si príde aj široká verejnosť. Diabetici totiž dnes nemajú žiadnu špeciálnu stravu, odborníci z diabetológie a dietológie uvádzajú, že v súčasnosti vyslovene zakázané jedlá pre diabetikov neexistujú! Mali by sa stravovať racionálne a presne také recepty sme pre vás aj zostavili. Pre časopis Diabetik, kde boli publikované, ich roky pripravuje Katarína Langová a sacharidové jednotky na jednotlivé porcie prepočítava Mária Štefáková. Veríme, že vám budú vhodnou inšpiráciou, ako sa zdravo stravovať. Ukážka Malinovo-figové linecké koláčiky SUROVINY: - 130 g hladkej špaldovej múky - 130 g hladkej múky - 80 g kukuričného škrobu - 30 g masla - 30 g repkového oleja - 30 g stévie - 1 vajce - soľ - 3 g prášku na pečenie - štipka vanilky Na plnku: - 40 g sušených fíg - 400 g mrazených malín - 50 ml pomarančovej šťavy - mletá škorica POSTUP: 1. V miske zmiešame všetky suroviny na cesto a spracujeme ich rukami do konzistentnej hmoty. 2. Preložíme zabalené vo fólii do chladničky a necháme do druhého dňa odpočinúť. 3. Na druhý deň vyvaľkáme a vykrajujeme na požadované tvary. 4. Dáme piecť do vyhriatej rúry na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia približne 8 minút, prípadne podľa potreby, aby nezhnedli. 5. Pripravíme si plnku. Na panvicu dáme pomarančovú šťavu, nasekané figy a maliny. 6. Necháme prevrieť a varíme domäkka. Vychladnuté rozmixujeme úplne dohladka. 7. Upečené koláčiky plníme plnkou a spájame. Vrch posypeme cukrom.Číslo vydania | 1 |
Jazyky | slovenský |
Počet strán | 208 |
Dátum uvedenia titulu | 2022-11-11 |
Rozmery | 235x167x16 |
Hmotnosť | 652g |
Typ | Paperback |
Dodatočné parametre
Kategória: | Varenie, nápoje, diéty |
---|---|
Hmotnosť: | 0.65 kg |
Autor: | Beňová Zlatica |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár