https://www.beletry.sk/google/export/products.xml

Sladkých štrnásť s horkou príchuťou

Kód: 0391281
€8,90 –20 %
Sladkých štrnásť s horkou príchuťou
€8,90 –20 % €7,12
Skladom (2 ks)

Detailné informácie

Doručenie zdarma
Doručenie zdarma
Pri nákupe nad 39€ v rámci Slovenska
Online podpora 8:00 - 16:00
Online podpora 8:00 - 16:00
Ak máte otázky, alebo problémy kontaktujte nás
Vrátenie tovaru
Vrátenie tovaru
Tovar môžete vrátiť do 14 dní

Podrobný popis

Lena Riečanská je autorkou piatich románov pre dospelých čitateľov. Deti a mládež zaujala trilógiou Navždy kamošky a samostatným románom Som, aká som! Kniha Sladkých štrnásť s horkou príchuťou je autorkiným desiatym vydaným literárnym dielom. Sladkých štrnásť prežíva hrdinka románu Katka. Odrazu sa šťastie zaľúbenej dievčiny premení na pocit krivdy. Čo by to bolo za lásku, keby sa pri prvej prekážke vzdala? Tak aj Katka s Norom hľadajú možnosť, ako sa stretnúť. Zaľúbené dievča sa podelí so svojimi pocitmi s babkou, s ktorou má veľmi dobrý vzťah. „Povedz, babi, ako to bolo, keď si ty mala štrnásť?“ vyzvedá. Od vyslovenia tejto otázky sa v románe odvíja ďalší príbeh. Pútavo sa prelínajú dve časové pásma. Zážitky štrnásťročnej dievčiny súčasnosti a skutočný príbeh vyrozprávaný babkou, ktorá približuje život mládeže prežívajúcej svojich štrnásť v roku 1968. Postupne čitateľ pochopí, prečo tá horká príchuť. Striedajú sa situácie veselé aj vážne. Rozosmejú, a možno aj rozplačú. Hlavne donútia zamyslieť sa. Celý príbeh je prepletený láskou. Dotkla sa všetkých postáv. Čo ešte? Porovnanie dvoch časových období, rodina, priateľstvo, vzťah k starším aj skutočné stretnutie s markízou Giulianou Benzoni, Knihu dopĺňajú príjemné, realistické ilustrácie Lucie Zajac Valovej, autentické fotografie z archívu autorky aj čestného predsedu Spoločnosti M. R. Štefánika.
Číslo vydania 1
Jazyky slovenský
Počet strán 144
Dátum uvedenia titulu 2017-09-25
Rozmery 192x151x15
Hmotnosť 304g
Typ Knihy viazané

Dodatočné parametre

Kategória: Slovenská súčasná
Hmotnosť: 0.3 kg
Autor: Riečanská Lena

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: